Uw vermogen verdient het beste

Een goed doordachte risico-rendementsverhouding tegen aantrekkelijke kosten zorgen op lange termijn voor het beste resultaat.

Vermogensbeheer bij ER Capital betekent dat we u in eerste instantie goed leren kennen. Wat zijn uw wensen, uw doelen, uw dromen? En hoe kunnen we deze zo goed mogelijk vervullen. Als we uw ideeën rondom uw vermogen in kaart gebracht hebben gaan we voor u aan de slag. Er volgt dan een met zorg samengestelde beleggingsportefeuille waarmee we het gewenste rendement behalen. Ons doel is om over een langere termijn een uitstekend rendement tegen een voorspelbaar risico te behalen. Hier telt de geluksfactor niet meer mee maar komt daadwerkelijk inzicht en kennis kijken.  Deze kennis hebben wij bij ER Capital waardoor wij u een goed inzicht in de verwachte rendementen en het risico kunnen geven.

Hoe stellen wij uw portefeuille samen?

Na het in kaart brengen van uw wensen en doelen gaan wij aan de slag!

Op basis van uw verwachte rendement en het maximale risico wat u wenst te lopen stellen wij vast hoe uw vermogen verdeeld wordt over de verschillende beleggingscategorieën zoals aandelen, obligaties en liquiditeiten. Deze verdeling wordt de asset allocatie genoemd. De asset allocatie is de belangrijkste factor in het behalen van het te verwachten rendement en het maximaal te lopen risico. Na het vaststellen van de asset allocatie zullen we per categorie kijken hoe we deze in gaan delen. Dit is overigens afhankelijk van de keus die u gemaakt heeft. Bij ER Capital kunt u voor een actieve of een passieve benadering kiezen.

De selectie van aandelen bij actief beleggen.

In het geval u voor actief beleggen kiest vullen wij de beleggingscategorie aandelen in met individuele titels. Dit betekent dat wij dan de aandelen van de bedrijven rechtstreeks voor u op de beurs kopen. Uit een database met alle wereldwijd beursgenoteerde aandelen maken wij een selectie van large cap aandelen in ontwikkelde markten. Dit betekent dat we kiezen voor de grotere bedrijven. De reden hiervoor is dat deze bedrijven goed te volgen zijn omdat hier voldoende informatie over te vinden is. De volgende stap is het beoordelen van bijvoorbeeld; verwachte winstgroei, verwachte omzetgroei, balans, rendement op eigen vermogen enz. We blijven net zolang filteren en selecteren totdat we de volgens ons meest interessant aandelen voor de lange termijn gevonden hebben.

Actief of passief beleggen?

Het verschil tussen actief of passief beleggen bestaat uit de keus om te beleggen in individuele titels of in ETF’s. Wilt u de mogelijkheid hebben om de aandelenmarkt te verslaan? Dan kunt u het beste kiezen voor de actieve benadering. Dit betekent echter ook dat u qua rendement achter kunt blijven bij de markt. Wilt u de zekerheid hebben dat uw rendement het rendement van de financiële markten weerspiegelt dan kunt u kiezen voor passief beleggen waarbij we de portefeuille invullen met ETF’s. ER Capital kiest binnen de beleggingscategorie obligaties in elke portefeuille, zowel actief als passief voor ETF’s.

De selectie ETF’s bij passief beleggen.

ETF’s moeten zo goed mogelijk het rendement van de index welke gevolgd wordt weergeven. Dit het liefst tegen zo laag mogelijke kosten. ER Capital kiest alleen voor fysieke ETF’s. Er zijn ETF’s welke niet daadwerkelijk de aandelen of obligaties kopen maar door middel van derivaten posities innemen. Deze ETF’s kennen een extra risico en daarom nemen we bij ER Capital alleen fysieke ETF’s op in de portefeuille. Verder beoordelen we de ETF’s op kosten en in welke mate de ETF het rendement van de index weet te volgen.

Persoonlijke aandacht bij ER Capital

We zullen regelmatig met u de portefeuille bespreken. In welke frequentie dit plaatsvindt is afhankelijk van uw wensen. Een ding is zeker u heeft een direct aanspreekpunt en aangezien u het mobiele nummer van uw accountmanager heeft kunt u deze altijd direct bereiken.